Nuortenkirjat

Aavikkotien hyypiö (Karisto 2021)

Kaikki järistykset eivät näy Richterin asteikolla.

13-vuotias Tinja joutuu muuttamaan yksinhuoltajaäitinsä kanssa Aavikkotien kerrostaloihin. Taakse jäävät paras kaveri Ellu ja jalkapallojoukkue FC Paratiisiniityn Pallo. Aavikkotiellä vastassa on ilkeä Inkku klaaneineen, tyrannimainen Talotoimikunta ja nurkissa piileskelevä aavekoira Teetee. Tinja keksii tarinan tappajaisästä, mutta riittääkö se pelastamaan hänet klaanin hirmuvallalta?

Kaikkein polttavin kysymys kuitenkin kuuluu: kuka murhasi Teeteen?

Gladiaattorikoutsi (WSOY 2010)

Gladiaattorikoutsi

Toni Purkaja on Puuskosken Dynamon lahjakkaimpia nuoria pelaajia, mutta joukkueen pelissä ei ole ollut vähään aikaan kehumista. Poikien mielestä syy on valmentajassa, nössö-Laaksossa, joka hyysää heikkoja tasatakseen onnentunteen pelaajien kesken. Matsit hävitään ja kaikki näyttävät synkiltä.
Kun valmentajaa ei saada vaihdettua, Toni kääntyy nettikavereittensa puoleen. Yksi näistä, salaperäinen Margot, lupaa auttaa häntä. Pian valmentaja kokeekin täyden muodonmuutoksen: pukukopissa riehuu gladiaattorimaista kovuutta palvova pullistelija.
Oudosta muutoksesta huolimatta – tai sen ansiosta – pelimenestys kohenee. Niin treenit kuin pelit alkavat kuitenkin muistuttaa henkiinjäämistaistoa, ja Toni päättää toimia ennen kuin joku tosiaan heittää henkensä. Mutta kuka ja missä on Margot?

Gladiaattorikoutsi on vauhdikas kertomus juniorilätkästä, jääkiekon hengestä ja Tonista, joka huomaa että kiekonkuljetus kysyy taitoa ja tsemppiä myös kaukalon ulkopuolella.

Täyttä pimeyttä Xhafoniin! Ufo tapaus II (WSOY 2006)

Ufo tapaus II

 OTON muisti on alkanut pätkiä ja koulu sujua surkeasti. Hänen paras ystävänsä PEPPI on muuttamassa toiselle paikkakunnalle, eikä Tiirasilla majailleesta avaruuskaveri ANTEROSTA
ole kuulunut höykäsen pöläystä neljään kuukauteen. Liekö kuvittelua vai ei, mutta yhtäkkiä masentunut Otto huomaa tähtien kirmailevan taivaalla SOS-muodostelmassa. Kuka oikein pyytää apua, keneltä ja minkä takia?

Eräänä iltana Otto ja Peppi saavat vieraita, jotka eivät olekaan ihan keitä tahansa. Xgronx ja Föf, heidän xhafonilaiset kaksois-olentonsa, ehdottavat pientä visiittiä 80 valovuoden päähän Reguluksen aurinkokuntaan. Kun Otto ja Peppi matkaavat Super-Eggh Kolmosella kohti hafonia,heidän tosielämän tuuraajansa herättävät koulussa hämmästystä ja hilpeyttä tohtoritasoisilla tutkimuksillaan. Selkkaukset voivat olla tähtienvälisiä, mutta onneksi rehellisyys Maan perii…

TÄYTTÄ PIMEYTTÄ XHAFONIIN! on vauhdikas jatko-osa Taina Haahdin kaksi vuotta sitten ilmestyneelle nuortenromaanille UFO TAPAUS ELI ARVOITUS NIMELTÄ ANTERO.

Ron Tulinen (WSOY 2005)

Ron Tulinen

 Onko mitään sen jalompaa kuin halu auttaa ystävää?

Eräänä tuiskupäivänä 13-vuotiaan Ronin elämä nytkähtää raiteiltaan, ja hän päätyy apulaiseksi Ajatusten Ritarit -nimiseen antikvariaattiin. Liikkeeseen ja sen omistajaan tuntuu liittyvän paljon salamyhkäistä, ja Roni pyytää ystävänsä Jontun avukseen selvittämään takahuoneen arvoitusta. Yritys kilpistyy kuitenkin alkuunsa Jontun teloessa jalkansa lukittuun oveen. Varpaat turpoavat muodottomiksi. Kun vaiva äityy niin pahaksi että Ronin on tunnustettava tapahtuma kauppias Konradille, tämä paljastaa todellisen henkilöllisyytensä ja läjän muita hämmästyttäviä seikkoja ihmiskunnan historiasta. Selviää, että vain lupautumalla muinaistieteellisen aikamatkan koekaniiniksi Ronilla on mahdollisuus auttaa ystäväänsä.

Tästä alkaa mielikuvituksellinen seikkailu, joka vie Ronin suoraan keskiajan sydämeen, keskelle kuninkaiden, ritareiden, kerettiläisten ja pahamaineisen inkvisition keskinäistä välienselvittelyä.

Ron Tulinen oli ehdolla vuoden 2006 LukuVarkaus – palkinnon saajaksi.

Ufo tapaus, eli Arvoitus nimeltä Antero (WSOY 2004)

Ufo tapaus
Ufo tapaus, eli Arvoitus nimeltä Antero on ensimmäinen nuortenkirjani! Se on tarina 11-vuotiaasta Otosta, mystisestä rubiiniavaimesta ja Anterosta, joka tipahtaa kuin tyhjästä sekoittamaan Kultalan viidesluokkalaisten ja vähän muidenkin elämän.