Teokset

BULVAANI : rikosromaani (Crime Time 2021)

Matkalla uuteen työpaikkaansa Vantaan Jokiniemeen Mara Nuutinen huomaa pikku-uutisen suomalaisen liikemiehen kuolemasta Hongkongissa. Entinen freelancer Mara Nuutinen on aloittanut tarkastajana krp:n talousrikosyksikössä ja päässyt heti mukaan rakennusalaa koskevaan laajaan tutkintaan. Purkuleka-niminen firma vie jätteitä Viroon. Bisneksen kansainvälisyys herättää Maran uteliaisuuden. Sen jäljet johtavat Puolasta Bulgariaan ja Ukrainaan ja edelleen maapallon toiselle puolelle Aasiaan.

Krp lähettää Maran yhdessä rikostarkastaja Risto Säverisen kanssa tutkimaan suomalaissyntyisen miehen kuolemaa Hongkongiin. Kun hänen hotellihuoneestaan löytyy miehen ruumis, hän tajuaa ajautuneensa kiinalaiseen labyrinttiin, josta ei tunnu olevan muuta ulospääsyä kuin kuolema.

STRATEGI : rikosromaani (Crime Time 2019)

Taina-Haahti-Strategi-Kansi-Final

Iäkäs nainen pelkää menettävänsä omaisuutensa riskittömäksi luvatussa East European Stars -rahastossa. Apuun rientävälle freelance-toimittaja Mara Nuutiselle selviää, että rahastosta vastannut suomalainen strategi on kuollut hämärissä oloissa Slovakiassa. Miksi varainhoitoyhtiö vaikenee avainhenkilönsä kuolemasta? Ja mikä on mystinen Kapital Projekt? Selvittäessään tapauksen taustoja Mara tajuaa joutuneensa mukaan peliin, jossa ihmiselämällä ei ole mitään arvoa.

”Strategi” jatkaa esikoisdekkari ”Kolumnistin” tarinaa.

SIPERIAN UNIA (Siltala 2018)

Siperianunia_cover_

Siperian unia on selviytymistarina ja rakkauskertomus vinksahtaneessa todellisuudessa, jossa fiktio haastaa totuuden ja valheet ottavat mittaa toisistaan. Realismia ja scifiä yhdistävän romaanin tapahtumat sijoittuvat tarkemmin määrittelemättömään ajankohtaan nykyisyyden ja tulevaisuuden väliin, maailmaan, joka on hämmentävästi omamme kaltainen.

KOLUMNISTI : rikosromaani (Crime Time 2017)

Kolumnisti-iso

Mara Nuutinen senttailee lehtiin uusiutuvasta energiasta ja saa tuulivoiman vastustajien vihat päälleen. Hänet kutsutaan kokemaan, kuinka kurjaa on elää Joppilan Pahavuoressa tuulivoimaloiden läheisyydessä. Kun energiapuistosta löytyy ruumis, Nuutinen ottaa haasteen vastaan. Perillä odottaa tuulivoimaan sijoittava kunnanjohto lobbareineen, petettyjen asukkaiden yhteisö sekä lisää kuolleita naisia. Pian kolumnisti huomaa joutuvansa itse epäilyjen alaiseksi.

Pahoilla teoilla on haaraiset juuret ja myrkyllinen kasvusto. Kun yksi asia johtaa toiseen, syntyy ikävyyksiä ruokkiva rihmasto. Sitä jotkut kasvattavat tyhmyyttään, toiset ahneuttaan, kolmannet silkkaa julmuuttaan.

MARIAANIEN HAUTA : romaani paremmasta elämästä (Siltala 2015)

Mariaanien hauta

Heli ja Justus rakastuvat ja perustavat perheen. Perhe kasvaa ja koti vaihtuu kerrostalosta rivitalohuoneiston kautta omaksi taloksi. Kun täydelliset puitteet vihdoin valmistuvat, rakkaus kuolee. Helistä tuntui ettei Justus nähnyt häntä. Ja ihmisen on tultava nähdyksi ollakseen olemassa.

Yhteinen velka estää pakoyritykset katseettomuuden, kosketuksettomuuden ja puhumattomuuden vankilaksi muuttuneesta avioliitosta. Koska ei voi lähteä menettämättä lapsiaan, Heli kuvittelee murhaavansa miehensä. Kuvitelmat suovan pakopaikan. Samalla hän alkaa pelätä hetkeä jona ne saisivat hänestä vallan ja kypsyisivät teoksi.

KOEAIKA (Siltala 2013)

 Koeaika

47-vuotias Lea Sarvenmaa valitaan Vuoden johtajaksi. Hänen työuransa vakuuttaa: yli kaksikymmentä vuotta liike-elämässä, reilut kuusitoista vuotta esimiestehtä-vissä, viimeiset kymmenen johtoryhmänjäsenenä. Mutta muutamassa viikossa hänen elämänsä myllertyy. Lopulta hän painostettuna irtisanoutuu työstään.

Menneisyyden valinnat nousevat pintaan, haamut heräävät. Hän voisi kirjoittaa kirjan johtajuudesta, mutta kelpaako hän opettamaan muita? Etsiessään tietä anteeksiantoon hän tajuaa miten monessa asiassa on ollut väärässä. Myös kuvitellessaan, ettei rakkaudella olisi enää mitään hänen varalleen.

KAIKKI MITÄ TIEDÄN HUOMISESTA (Siltala 2011)

Kaikki mitä tiedän huomisesta

Helen, vastuullinen äiti ja lojaali vaimo, jätetään kolmenkymmenenkolmen avioliittovuoden  jälkeen. Aviomies, toimitusjohtaja Partola, muuttaa rakastajattarensa kanssa yhteen. Nuoremman pojan kuolemasta on neljä vuotta. Menneisyys tuntuu menetetyltä, eikä tulevaisuudelta ole mitään odotettavaa. Olemassaolo pakottaa Helenin eteenpäin, kysymään: kuka olin, kunnes katosin. Hukatun elämän etsintä johtaa intohimoiseen suhteeseen ja kamppailuun kuusikymmenvuotiaan oikeudesta heittäytyä ja uskaltaa.

APAJA (WSOY 2008)

Apaja

Kahta ilmoitusta firmoja saalistavasta pedosta ei voi enää sivuuttaa pelkkinä hullunhorinoina, ei ainakaan Arto Rehnbacka. Nähdessään vihdoin tilaisuuden tehdä jotain merkittävää kyyninen tv-toimittaja päättää haalia ainekset jymyjuttuun. Teos on trilleriksi tihenevä romaani ahneudesta, ylivirittyneen aikamme laskelmoivasta tehokkuusajattelusta. Siitä mitä tapahtuu kun firmaa ihmisineen trimmataan myyntikuntoon.

OPERAATIO ONNI (WSOY 2004)

Operaatio Onni

Operaatio onni on tragikoominen kertomus väärään ulottuvuuteen jumiutuneesta perheenäidistä, joka päättää vaihtaa elämänsä tyylilajin. Suvi Sivula tuntee juuttuneensa väärään elämään. Oikeassa elämässään hän onnellinen, mutta miten päästä sinne?

PUHDAS KERTOMUS (WSOY 2002)

Puhdas kertomus

Puhdaskertomus on ensimmäinen romaanini nimellä Haahti. Se on satiirissävyinen kuvaus rahan ja rakkauden yhteensovittamattomuudesta valintojen peruuttamattomuuden ja kadotettujen tilaisuuksien haikeaa taustaa vastaan.

SANKARIPELURI (WSOY 1999)

Sankaripeluri

Sankaripeluri syntyi kun halusin kirjoittaa tarinan josta nauttisin yhtä hyvin kirjoittajana kuin lukijanakin. Se on hulvaton kertomus Helsingistä, Hong Kongista ja mahdottomasta tehtävästä, maailman parhaan diilerin metsästyksestä.

NÄKYMÄTTÖMÄN NIMISSÄ (WSOY 1998)

Näkymättömän nimissä

Näkymättömän nimissä on viileän humoristinen, paikoin viiltäväkin tarina ihmisistä liike-elämän palveluksessa, johtamisen kiiltokuvamaisista opeista ja niiden surkuhupaisista käytännön sovelluksista.

KUNNIAN KAUPPIAAT(WSOY 1996)

kunnian kauppiaat

Kunnian kauppiaat, esikoisromaanini, julkaistiin 1996. Tarina kertoo kaupan olevista ihmisistä – kuka mistäkin syystä ja milläkin tavoin. Kunnian kauppapaikoiksi käyvät niin pankkiiriliikkeen diilinghuone, ravintolan hämärä nurkkapöytä, eduskunnan kahvila, edustusasunto Espoossa kuin nuhruinen etsiväntoimisto pornokaupan kupeessa Kalliossa. Yhteiskunnan eri saroilla toimivien ihmisten teot ja kohtalot kytkeytyvät yhteen tuloksena värikäs vyyhti rahasta, vallasta, petoksesta ja intohimosta.